AJÁNLÓ
 
10:23
2014. 07. 29.
Ha azt mondjuk, hogy Raeen Roes Wilson, akkor nagyon kevesen kapják fel a fejüket, az Angel Haze művésznév...
A bejegyzés folyatódik
 
10:23
2014. 07. 29.
Első alkalommal lépett fel Magyarországon a Foals, az elmúlt évek egyik legnépszerűbb brit...
A bejegyzés folyatódik
 
10:23
2014. 07. 29.
Magyarországon járt nemrég Alle Farben, és rövid ittléte alatt egy budapesti szórakozóhelyen...
A bejegyzés folyatódik
 
10:23
2014. 07. 29.
A Placebo visszatérő vendége a Sziget fesztiválnak, és mindig nagy sikerrel lép fel nálunk....
A bejegyzés folyatódik
 
10:23
2014. 07. 29.
Az idei Szigetre már úgy jutott el az elektronikus alapú gitárzenében utazó The Big Pink,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Címkék: Icona Pop, Caroline Hjelt, Aino Jawo, interjú

Szinte mindenki ismeri az elmúlt évek egyik legnagyobb slágerét, az „I don’t care!” csatakiáltást tartalmazó I Love It című dalt az Icona Poptól. A svéd csajduó ellátogatott az idei VOLT Fesztiválra, és nagyobb közönség előtt játszott, mint az MGMT a nagyszínpadon ugyanabban az időpontban. Caroline Hjelt és az igencsak lengén öltözködő Aino Jawo rendkívül jó hangulatban nyilatkozott a Petőfi Rádiónak.


Petőfi Rádió: Ha jól tudom, az USA-ban éltek...


Aino Jawo:
Igazából a bőröndünkből élünk, haha! Nincs állandó otthonunk, úgyhogy olyanok vagyunk, mint a vándorcigányok. Sokat voltunk már az USA-ban, és inkább azt mondom, hogy ott élünk, ahol a zenénk épp van. Most Európában vagyunk, tehát épp Európa az otthonunk. De eltöltöttünk már két évet az Államokban, és láttuk, milyen az ottani élet. Ha konkrétan meg kéne mondanunk, hogy mi az otthonunk, akkor azt válaszolnánk, hogy Stockholm, Svédországban, a mamánál, haha!


PR:
Amikor az ember felvesz egy olyan számot, mint az I Love It, akkor már előre tudja, hogy hatalmas sláger lesz?


Caroline Hjelt:
Van az a tök jó érzés, amikor ott vagy a stúdióban, és megalkotsz valamit, amit nagyon átélsz, a teljes bensőddel, és meg akarod mutatni a világnak. A jövőben is tervezzük azt csinálni, mint amit az I Love It-tal, hogy berakunk új számokat a DJ szettünkbe, és figyeljük a tömeg reakcióját. Amikor az I Love It-ot először így lejátszottuk, az emberek máris énekelték a szöveget. Mintha egy komplett robbanás ment volna végig a közönségen. Szerintem az emberek átérezték, hogy mi mennyire beleadtunk mindent ebbe a dalba.


PR:
Elmesélnétek, milyen körülmények között értesültetek róla, hogy az I Love It első lett a brit kislemezlistán?


CH:
Úgy éreztük, hogy sikerült bosszút állnunk, háhá!


AJ:
Egy darabig Londonban éltünk, és imádjuk a várost, onnan kaptuk a legtöbb inspirációt. Viszont nehéz időkön mentünk ott keresztül. Az, hogy egy number one dallal térhettünk oda vissza, egészen lenyűgöző érzés.


CH:
Nagyon hálásak vagyunk.


AJ:
Anglia nem egy könnyű hely, ha te ott külföldiként próbálsz befutni. Megtisztelő, hogy mégis ekkora sikerünk van ott. És hogy miért volt ez az egész olyan, mint egy bosszú? Mert nehéz körülmények között voltunk, nem jutottunk el sehova a zenénkkel, és nagyon sokáig csak kínlódtunk. Nem jöttek jó lehetőségek, viszont remek dalszerzőkkel találkoztunk.


CH:
Viszont ha most visszagondolunk azokra az időkre...


AJ:
Akkor elmondhatjuk, hogy fontos időszak volt.


CH:
Sokat tanul ilyenkor az ember. Mi is ott jöttünk rá, hogy az Icona Pop igazából mit jelent nekünk. Fontos periódus volt. És aztán jó érzés volt később oda visszatérni, úgy, hogy már nagyon sokan voltak kíváncsiak ránk, a dalunkat meg játszották a rádiók.


PR:
Gondolom, jó kis ünneplést csaptatok...


AJ:
Az az igazság, hogy még meg sem ünnepeltük úgy igazán! Oké, persze besöröztünk, koccintottunk egyet, de most már tényleg meg kéne adnunk rendesen a módját. Majd ha lesz egy kis szabadidőnk.


PR:
Senki sem ússza meg, hogy másokhoz hasonlítsák őket. Melyek azok a nevek, amiket szívesen hallottatok magatokkal kapcsolatban, illetve amiken felháborodtatok?


CH:
Én nem nagyon kaptam fel a vizet egyiken sem. Viszont vicces, hogy az emberek mennyire különböző neveket dobnak fel. Jó párszor hallottuk már Robyn, az ABBA, az Ace of Base nevét velünk kapcsolatban, sőt, néha a t.A.T.u. is szóba jött, bár nyilván csak azért, mert a mi együttesünk is két csajból áll, meg a mi zenénk is elektronikus. Aztán hasonlítottak még minket a Chemical Brothershöz, meg az MGMT-hez, akik pont itt vannak ma este. Az tök jó, ha nemcsak egy zenészhez hasonlítanak, hanem sok mindenkihez. És mi valóban szívesen vegyítünk stílusokat. Csináljuk, amihez kedvünk van, és ennek köszönhető, hogy ilyen sok hatás fedezhető fel a zenénkben.


AJ:
Mindig azt hajtogatjuk, hogy rocksztárok vagyunk, popsztárok testébe bújva, haha!


PR:
Én a rólatok szóló kritikákban legtöbbször a Shampoo nevét láttam felbukkanni.


AJ:
Hű, azt már régóta mondják rólunk. Ez igazán fantasztikus.


CH:
Örülünk, ha így gondolják.


AJ:
Hát igen, ezt már megkaptuk egy párszor. Aztán kit is szoktak még mondani? A Bananaramát! Azt is sokszor hallottuk.




PR:
Az I Love It felbukkant számos reklámban, előzetesben, tévésorozatban. Van olyan film, játék, tévéműsor, amiben még nem hallottátok, de örülnétek, ha felcsendülne?


CH:
Ott van például a Csajok. Én szeretem, ha egy olyan szituációban bukkan fel egy ilyen szám, amikor nem számítasz rá. Vicces, amikor meghallod a dalodat egy teljesen idegen környezetben. Lepjenek csak meg minket!


AJ:
Én örülnék, ha valamelyik számunk felcsendülne egy focimeccsen. A félidőben, vagy a meccs előtt.


PR:
Miben más Miley Cyrus, illetve Katy Perry előtt fellépni?


CH:
Nagyon is más. Nyilván két nagyon erős női személyiségről beszélünk, ugyanakkor nagyon különböznek egymástól. Előbb Mileyval indítottunk az USA-ban, aztán Katyvel turnéztunk az Egyesült Királyságban. Nyilván az is belejátszik, hogy az ember épp hol lép fel. Más volt, amikor eljöttünk az Államokból, de mindkét turnét nagyon élveztük.


PR:
Van olyan dolog, amit a világ nem tud Miley Cyrusról?


AJ:
Ő az egyik legkedvesebb ember, akivel valaha találkoztunk. Ahhoz képest, hogy művész, mégis egy teljesen normális csaj. Persze, azért kicsit őrült is. Minden nap keményen próbál a koncertek előtt, és noha természetesen hatalmas partiarc, soha nem kockáztatna be egy show-t a bulizás kedvéért. Szerintem ő a legkeményebben dolgozó nő, akivel valaha találkoztam a zeneiparban. Fantasztikus a kisugárzása, és mindenkivel megtalálja a hangot a színpad mögött.


PR:
Caroline, elmagyaráznád nekünk, hogy miért éppen Scully ügynök lennél az X-Aktákból, ha nem popénekes lennél?


AJ:
Hahaha!


CH:
Sokat nézzük azt a sorozatot.


AJ:
És mind a ketten bele vagyunk zúgva Mulder ügynökbe.


CH:
Igen. És ha én lennék Scully, akkor együtt lehetnék vele.


AJ:
Azt hiszem, ez lenne az a pont, ahol összevesznénk, és feloszlanánk.


CH:
Mondjuk jelen pillanatban el nem tudom képzelni, hogy bármi mást csinálnék a zenélésen kívül. Épp az álmomat valósítom meg a legjobb barátnőmmel. Szinte túl jó, hogy igaz legyen. El nem tudnám képzelni, hogy valami mást csinálok. Legfeljebb azt, hogy az X-Aktákban szerepelek.


PR:
Mi a legjobb dal, amit Svédország adott a világnak?


CH:
Hát, ez nagyon nehéz kérdés, mert már sok jó dallal ajándékoztuk meg a világot.


AJ:
Volt egy punk zenekar, az a nevük, hogy Ebba Grön, és nekik volt egy számuk, a címe Ung & Kåt, ami azt jelenti, hogy fiatalok és kanosak.


PR:
Mi volt az eddigi legnagyobb Spinal Tap pillanatotok?


CH:
Sok ilyen volt már, úgyhogy átérezzük az ő problémáikat.


AJ:
Mindig elbaltázunk valamit. Egyszer beugrottam a közönségbe, aztán megpróbáltam visszamenni a színpadra, és nem tudtam, merre kell menni, úgyhogy lenn maradtam a buli végéig, hahaha!


CH:
Egyszer rossz színpadra mentünk fel. Értünk jöttek egy golfkocsival, és mondták, hogy de hát nem itt kell fellépnetek! Örültünk is, mert alig lézengett ott egy pár ember. Azután tűnt csak fel, hogy milyen kicsi is az a színpad. Átvittek minket a nagyszínpadhoz, ahol meg telt ház várt minket. Szóval jól végződött a dolog.


AJ:
Egy csomószor elestünk már a színpadon. Biztosan azért, mert olyan magasak vagyunk.





Szöveg: Steve-O



Kommentálnád? Itt lehet!

 

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram