AJÁNLÓ
 
06:00
2014. 07. 22.
Ha azt mondjuk, hogy Raeen Roes Wilson, akkor nagyon kevesen kapják fel a fejüket, az Angel Haze művésznév...
A bejegyzés folyatódik
 
06:00
2014. 07. 22.
Első alkalommal lépett fel Magyarországon a Foals, az elmúlt évek egyik legnépszerűbb brit...
A bejegyzés folyatódik
 
06:00
2014. 07. 22.
Magyarországon járt nemrég Alle Farben, és rövid ittléte alatt egy budapesti szórakozóhelyen...
A bejegyzés folyatódik
 
06:00
2014. 07. 22.
A Placebo visszatérő vendége a Sziget fesztiválnak, és mindig nagy sikerrel lép fel nálunk....
A bejegyzés folyatódik
 
06:00
2014. 07. 22.
Az idei Szigetre már úgy jutott el az elektronikus alapú gitárzenében utazó The Big Pink,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Címkék: Joss Stone, interjú

Budapesten lép fel július 29-én Joss Stone, a You Had Me című slágerével éppen tíz éve, rendkívül fiatalon, mindössze tizenhat évesen befutott brit soulénekesnő. Túl hat albumon és a Mick Jaggerrel, Dave Stewarttal, A. R. Rahmannal és Damian Marleyval közös SuperHeavy-projekten, nemrég arra vállalkozott a még mindig nagyon fiatal tehetség, hogy egy szó szerint világraszóló turné keretében több év alatt 204 országban adjon koncertet. A gigaturné magyarországi állomása lesz jövő keddi koncertje a Budapest Parkban – ennek kapcsán beszélgettünk az énekesnővel.





Petőfi Rádió:
Úgy gondolom, hogy a legnagyobb, jelenlegi terved a Total World Tour. Valóban két és fél évig fog tartani?

Joss Stone: Talán még hosszabb ideig is! A világ minden országát meg szeretnénk látogatni, így reméljük, hogy meglesz a két és fél év, vagy akár még több is. Ki tudja… Mindenképpen nagyon hosszú lesz!

Petőfi Rádió: Szerinted lesznek olyan országok is, ahova nehéz lesz bejutni? Gondolok itt például Észak-Koreára.

Joss Stone: Igen, valószínűleg az kissé nehéz lesz, nehezebb, mint mondjuk Szíriába. Szomáliába például eléggé nehéz volt bejutni, de ezeken a helyeken is élnek olyan emberek, akik szeretik, s élvezik a zenét, szóval véleményem szerint ott sem lesz gond!

Petőfi Rádió: Mi volt eddig a legkülönlegesebb hely, amit a turné során ideáig meglátogattatok?

Joss Stone: Szerintem, ami nagyon különleges volt eddig, az Lesotho. Ez egy olyan hely, amihez hasonlót még nem láttam azelőtt. Tudod, minden ország, amit meglátogatsz, kivált belőled valamit. Valahogy az otthonra emlékeztet, például azok a dombok azokra a helyekre emlékeztettek, ahol már jártam. De ez nem így volt Lesothóval. Az a hely először semmire sem emlékeztetett, nagyon sajátságos volt. Aztán mégis egy kicsit a Grand Canyon jutott eszembe róla. Ettől eltekintve viszont teljesen egyedi volt, elbűvölő és szédítő!

Petőfi Rádió: Mi a véleményed a hozzád hasonlóan nagyon fiatalon ismertté vált előadókról, mint például Lorde vagy Birdy?

Joss Stone: Lorde-t nem ismerem, de Birdyt igen, és csodálatosnak találom! Nagyon szeretem a hangját. Nyilvánvalóan rendkívül fiatal, és nagyon tiszta. Mármint lelkileg, na meg hangban is! Amikor elkezd énekelni, az nagyon-nagyon szép. Nagyon tehetséges fiatal hölgy. Ahogy majd nőni fog, úgy lesz egyre jobb és jobb! Van benne valami varázslatos.

Petőfi Rádió: A példaképed Aretha Franklin. Volt szerencséd már találkozni vele?

Joss Stone: Igen, már találkoztunk. Viszont, sajnos, nem volt egy nagy történet. Mégis úgy gondolom, hogy ő a bolygó egyik legjobb énekese. Csodálatos, gyönyörű hangja van!

Petőfi Rádió: Milyen emlékeid vannak arról, amikor James Brownnal énekelhettél?

Joss Stone: Hát, ha jól emlékszem, nagyon ideges voltam, és persze nagyon izgatott is! Azért, mert egy olyan emberrel énekelhetek, aki ennyire nagyszerű. Tényleg nagyszerű volt!

Petőfi Rádió: Van esély arra, hogy készüljön még egy SuperHeavy album?

Joss Stone: Szerintem nem… Az annyi volt. Viszont, amikor azt megcsináltuk, akkor az nagyon jó volt! Szép idők voltak! Egy jó együttműködés!

Petőfi Rádió: Lehetséges, hogy kissé furcsa kérdésnek tűnhet, de elárulnád, hogy hol tartod a Grammy-díjad?

Joss Stone: Valójában nem is tudom… nem emlékszem már, hogy hova tettem! Az is lehet, hogy odaadtam az anyukámnak és apukámnak. Nem igazán szoktam megtartani a díjaimat, inkább a szülők kapják meg őket. Sajnos nem tudom, hogy hol vannak.

Petőfi Rádió: További sok sikert kívánunk neked, és várjuk már a budapesti koncertedet!

Joss Stone: Igen, igen, már én is nagyon várom, hogy ott legyek!


Szöveg: Fekete László
 


 

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram