Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szimfonik Liv3 – online premier!

Címkék: Szimfonik Liv3, online, premier, Nagyon zene!

Megújulást hozott a Szimfonik-koncertsorozat történetében a széria nemrég színpadra állított harmadik darabja, a Liv3. Az MR Szimfonikus Zenekara és Kórusai kíséretével ezúttal a Petőfi Rádió legnépszerűbb slágereit adták elő a rádió holdudvarát alkotó, ismert magyar előadók.

Megtisztelő előzetes érdeklődésetek, és az a hatalmas tömeg, amely szeptember 7-én, a Közmédia napján, a Millenárison előadott produkciókat fogadta, meggyőzte a szervezőket arról, hogy érdemes változtatni egy másik gyakorlaton is: a koncertfelvételek utólagos közzétételén.

Ezúttal tehát nem kell megvárnotok, amíg kijön a DVD; a Szimfonik Liv3 koncert produkcióit a televíziós premier után itt és most, a Petőfi-blog naponta frissülő cikkében, valamint az elkövetkező hetekben a Petőfi Rádió Facebook-oldalán is egyesével közzétesszük!

Mert ezt diktálja a Nagyon zene…

Jó szórakozást!




Kristóf Norbert - Video Games


Címkék: Szimfonik Liv3, Dr. ZeneHouse, Kultúrfitnesz, podcast

Különkiadással indult a héten a Dr. ZeneHouse harmadik szezonja a Kultúrfitneszben: zenei szakértők ezúttal saját munkáit szedte ízekre a sorozatban. Olyan dalok kerülek Milkovics Mátyás boncasztalára, amelyeket a Szimfonik Liv3 zenei rendezőjekén maga hangszerelt át világslágerekből a koncere.

A héten bemutatott sorozat egyben visszahallgatható ITT - a Kultúrfitnesz blogban!

Kultúrfitnesz - online bemelegítő gyakorlatok a ma esti Szimfonik Liv3 koncertre Milkovics Mátyással, Péczeli Dórával és Horváth Gergellyel!





Kommentálnád? Itt lehet!



Szimfonik Liv3 – az utolsó simítások

Címkék: Szimfonik Liv3, színpadtechnika, Millenáris, videó

A Millenáris Park teljes területén remekül lehet majd hallani a szombat este a Szimfonik Liv3 koncertet, mi több, a színpadot is úgy helyezték el az építők, hogy a lehető legtöbb helyről rá lehessen látni a produkciókra – ígérte online stábunknak Dóra Tamás technikai vezető. Füst, fény és hangosítás - minden, ami csak a tökéletes zenei élményhez kell. 

Szenes Laura és Bossányi Gergely helyszíni riportja az előkészületekről:



 





Kommentálnád? Itt lehet!



Szimfonik Liv3 - Baricz Gergő paradicsoma

Címkék: Szimfonik Liv3, Baricz Gergő

A Coldplay Paradise című dalát adja elő Baricz Gergő a Szimfonik Liv3 szeptember 7-i koncertjén. "Szeretem sok mindenben kipróbálni magamat..., és mindegyiknek más vetülete van, hogy milyen szempontból fontos számomra. Édesanyám szerintem oda lesz meg vissza, mert számára mégis többet jelent az, hogy szimfonikus zenekarral énekel valaki, mintha csak úgy egy bandával rockdalokat játszik..." - meséli Baricz Gergő a Szimfonik Liv3 próbáján, aki azt is elárulja riporterünknek, hogy nagyon régóta várja ezt a lehetőséget.


Baricz Gergő a Szimfonik Liv3-ról (Szemkeő Júlia és Bossányi Gergely interjúja): 




Kommentálnád? Itt lehet!



Szimfonik Liv3 - Lovasi András

Címkék: Szimfonik Liv3, Lovasi András, videointerjú

Chris Isaak Blue Hotel című dalát fogja énekelni Lovasi András a Szimfonik Liv3 szeptember 7-i koncertjén. „Van egy ilyen emlékképem, hogy amikor 18 éves voltam, levonatoztam Bulgáriáig, majd átléptem a fejlett Nyugatra életemben először. Ez volt Görögország, amelyik annyira a fejlett Nyugat, hogy a Balkánhoz tartozik… Átmentünk és Görögországban stoppoltunk. Az első autó, ami felvett, egy kamion volt, és ez volt az egyik szám, ami szólt belőle. Nem szerettem a nyolcvanas évek popzenéjét, és amikor ezt meghallottam, mondtam, hogy na, itt még a zene is jobb…” - meséli az énekes, hogyan esett a választása a dalra.


Lovasi András a Szimfonik Liv3-ról (Szenes Laura és Bossányi Gergely interjúja):



Kommentálnád? Itt lehet!



Sena & Etta James: They get a good feeling!

Címkék: Szimfonik Liv3, Sena, Etta James, Irie Maffia, videointerjú

Etta Jamesszel fűszerezett Irie Maffia dalt ad elő Sena a Szimfonik Liv3 szeptember 7-i koncertjén – derült ki a dal első próbáján. A feldolgozott sláger jól ismert nyitósoráról – „Sometimes I get a good feeling / I get a feeling that I never, never had before” - villant be Senának egy különös párhuzam két dal között. „A mostani Irie Maffia lemezről van ez a szám, a Feeling Great, amit én nagyon szeretek. Nagyon szerettem volna meghallgatni szimfonikus zenekarral. És ez úgy összejött. Az egyik ráutalt a másikra. Ah. Jó. Ezt! Bravó!” – mesél a felismerésről Sena, hogyan született meg a Something's Got a Hold on Me átdolgozásának ötlete.


Sena a Szimfonik Liv3-ról (Szenes Laura és Bossányi Gergely interjúja):



Kommentálnád? Itt lehet!



Szimfonik Liv3 - Mórocz Tamás

Címkék: Szimfonik Liv3, Mórocz Tamás, interjú, Mando Diao

Mórocz Tamás a Mando Diao Dance With Somebody című dalát adja elő a Szimfonik Liv3 koncerten. „Eddig akikkel a színpadon álltam, azok mind a barátaim voltak, ismertem őket évek óta. Most egy olyan zenekarral fogok állni a színpadon, akiknek a nyolcvan százalékával életemben nem találkoztam, nem zenéltünk együtt... Éppen ezért sokkal nagyobb energiára lesz szükség ahhoz, hogy az egész egyben megszólaljon”- mondja az énekes.


Mórocz Tamás a Szimfonik Liv3-ról (Szemkeő Júlia és Bossányi Gergely interjúja):





Kommentálnád? Itt lehet!



Szimfonik Liv3 - Mező Misi

Címkék: Mező Misi, Petőfi Rádió, Szimfonik Liv3


Mező Misi a Kék és narancssárga című Republic dalt adja elő a Szimfonik Liv3 koncerten. „Amikor kómába esett, úgy gondoltam mindenféleképpen kellene egy üzenetet küldeni, hogy jöjjön vissza közénk.”- mondja az énekes.


Mező Misi énekes, zenész a Szimfonik Liv3-ról (Szenes Laura és Bossányi Gergely interjúja):





Kommentálnád? Itt lehet!



Szimfonik Liv3 - Kristóf Norbert

Címkék: Szimfonik Liv3, Kristóf Norbert, Video Games, Lana Del Rey


Kristóf Norbert a Video Games című dalt, Lana Del Rey legendás számát dolgozza fel a Szimfonik Liv3 koncerten. „Női szemszögből van ez az egész, de szerintem ez így teljesen rendben. Mindig szerettem lányok helyett énekelni”- mondja az énekes.


Kristóf Norbert énekes, zenész a Szimfonik Liv3-ról (Szenes Laura és Bossányi Gergely interjúja):

 





Kommentálnád? Itt lehet! 



Szimfonik Liv3 - Balogh Sándor karmester

Címkék: Szimfonik Liv3, Balogh Sándor, MR Szimfonikusok, Millenáris


Kórusvezetők, zenekarvezetők, hangszerelők és a karmester – egy egész stáb dolgozik azon, hogy augusztus végétől már élesben próbálhassanak Nagyon zenészeink, a Rádió kórusai és szimfonikus zenekara a Szimfonik Liv3 koncertre. „Ez egy nagyon felelősségteljes munka… Két napot szánunk arra, hogy ezt a harminc dalt úgy bepróbáljuk, olyan állapotba hozzuk, hogy amikor a szólisták jönnek, nekünk már ne kelljen azt keresnünk, hogy egy dalban mi az előjegyzés”.


Balogh Sándor karmester a Szimfonik Liv3-ról (Szenes Laura és Bossányi Gergely interjúja):

 





Kommentálnád? Itt lehet! 



Szimfonik Liv3 – újrahangszerelve

Címkék: Szimfonik Liv3, Milkovics Mátyás, interjú, videointerjú

Izgalmas és komplex hangzást ígér a szeptemberi Szimfonik Liv3-ra Milkovics Mátyás. „Az elmúlt évekkel szemben most nemcsak a szimfonikus zenekar fog kísérni, hanem rendelkezésünkre állt a hangszereléskor a rádió férfi-, női- és gyermekkórusa is” – mondja a koncert zenei rendezője. „Természetesen lesznek kütyük is” – teszi hozzá, tehát olyan mai, modern hangzást tudnak majd generálni a színpadon, amire eddig nem volt példa a Szimfonik történetében.


Milkovics Mátyás zenei rendező a Szimfonik Liv3-ról (Szenes Laura és Bossányi Gergely interjúja):

 





Kommentálnád? Itt lehet! 



Tükörbe néz, meglepődik

Címkék: Szimfonik Liv3, zene, Petőfi Rádió, Közmédia napja, MR Szimfonikusok, Millenáris

A szeptemberi Szimfonik Liv3 koncert a zeneszerelem az őszinte megvallása lesz. Kimondottan és leplezetlenül a "Petőfi-hangzás" ünnepe. Erről árulkodik a felkért előadók és beválogatott dalok teljes sora, a szimfonikus hangszerelés és a TOP30 listákban is megfordult slágerek totális újraértelmezése. Zeneszerelem, de azért nem első látásra.



A hiedelmekkel ellentétben a kapcsolatoknak nem a hetedik, hanem a harmadik éve a legnehezebb. Ha még akkor is meg tudnak újulni, szétszakíthatatlanok maradnak.

Valami hasonló történik éppen a Szimfonik koncertekkel. A HS7 Ez a szerelem című dalának az MR Szimfonikusokkal közös, 2010-es feldolgozásával indult, majd a szigetes Szimfonik LIVE és a tavalyi Live 2.0 allstars koncertjeivel kiteljesedett sorozat után válaszúthoz érkezett a Petőfi Rádió. Mert az élő koncertsorozat harmadik darabja előtt komolyan fel kell tenni a kérdést: életképes-e még ez a szerelemgyerek?

Közösség

Kapcsolat

Honlap: petofiradio.hu

E-mail: nagyonzene@mtva.hu


Közösség: Facebook, Youtube, Instagram